Malzemeler:
125 ml (1-1,5 çay bardağı) su
25 g margarin
1,5 çay bardağı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 tutam Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta
Dolgu:
1 poşet Çikolatalı Dolgu Kreması
250 ml (2,5 çay bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
40 g bitter çikolata
Hazırlanışı:
Su ve margarini bir tencereye alın ve kaynatın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin, tek seferde kaynayan margarinli suya ekleyin. Oluşan hamuru 1-2 dakika süre ile karıştırarak pişirin. Hamuru ocaktan alıp karıştırma kabına koyun. Yumurtaları teker teker ekleyerek mikser ile toplam 7-8 dakika çırpın. Hamuru krema sıkma torbasına doldurun, pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine 7-8 cm uzunluğunda aralıklı sıkın. 200oC'ye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdikten sonra fırın ısısını 150oC'ye düşürün, 20-25 dakika daha pişirin. Fırından çıkartıp soğutun ve enlemesine ikiye kesin. Dolgu kremasını soğuk süt ile önce mikserin düşük devrinde 1 dakika, daha sonra en yüksek devirde 1 dakika daha çırpın. Eklerlerin arasına dolgu kreması doldurun. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin, pişirme kağıdından hazırladığınız huninin içine doldurun, ucunu makas ile ince kesip eklerlerin üzerine şeritler şeklinde sıkın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder