Malzemeler:
1 poşet Çilek Aromalı Puding
750 ml (3,5 su bardağı) süt
1 poşet Vanilyalı-Kaymak Aromalı Dondurma
80 g iri kırılmış sütlü çikolata
2-3 adet kağıt helvası
Hazırlanışı:
Pudingi 3,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Soğuyan pudingi bir çırpma kabına alın, üzerine toz dondurmayı boşaltın. Mikser ile 6-7 dakika çırpın. Kırılmış çikolata parçalarını ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. 15x20 cm boyutlarındaki bir kalıba alın, üzerini kapatıp buzlukta donuncaya kadar bekletin. Kağıt helvaları dörde kesin. Her dilimin arasına dondurma toplarını koyup bekletmeden servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder