MALZEMELER
• 1 kuru soğan
• 2 diş sarımsak
• 2 su bardağı pilavlık bulgur
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 8-10 kuru kayısı
• Yarım çay kaşığı tarçın
• 4 su bardağı su
• 3-4 taze soğan
• Tuz, karabiber
• Yarım su bardağı ufalanmış fındık (kavrulmamş)
HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıları yıkayıp kesin. Yeşil soğanı kıyın. Yağı bir tencerede alıp, yemeklik doğranmış kuru soğanla birlikte biraz kavurun. Sarımsağı ezip incecik kıyın ve tencereye ekleyip ardından yıkayıp süzdüğünüz bulguru koyun. Tuzunu serpip beş dakika daha kavurun. Kuru kayısı ve tarçını ekleyip karıştırın. Tencereye suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Bulgur suyunu çekene dek, yaklaşık 15 dakika pişirin. Kıyılmış yeşil soğan, fındık kırığı ve karabiber ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder