Lor Tatlısı

MALZEMELER
• Yarım kilo tatlı lor
• 3 çorba kaşığı un
• 3 yumurta
• 1 su bardağı irmik
• 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 paket kabartma tozu
• 5 su bardağı su
• 5 su bardağı toz şeker
• Çeyrek limon suyu




HAZIRLANIŞI
Şeker ve su hariç tüm malzemeyi yoğurun. Eğer çok yumuşak olursa biraz daha irmik ilave edin. Ancak hamur yumuşak olmalı. Ceviz büyüklüğünde toplara ayırın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. 180 derecede 15-20 dakika pembeleşene kadar pişirin. Şerbet için şeker ve suyu kaynatıp limon suyunu içine aktarın. Fırın dan çıkan tatlıların üzerine sıcakken dökün ve şerbeti iyice çektikten sonra yanında bir top dondurma ile soğuk olarak servis yapın.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder