Fıstıklı Şam Tatlısı
Malzemeler :
2,5 Su B. İrmik
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Söke Un
1 Su B. Yoğurt
1 Su B. Toz Fıstık
1 Çay B. Süt
1 Çay B. Zeytinyağı
1 Paket Vanilya
1 Tatlı K. Kabartma Tozu
Üzeri İçin:
Bütün Badem
Şerbeti İçin:
2,5 Su B. Toz Şeker
2,5 Su B. Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı
Karıştırma kabına 1 çay bardağı süt,1 çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırın.Daha sonra üzerine 1 su b.toz yeşil 2.5 su bardağı irmik, 1 paket vanilya ve kabartma tozu ve 1 su bardağı söke unu ilave edip karıştırın.
Fırın kabına şam tatlısının karışımını dökün. Üzerine bütün bademler ile süsleyin. Önceden ısıtılmış olan 165 derecelik fırında pişirin.
Şerbeti için tencereye 2.5 su bardağı toz şeker,2.5 su bardağı su ve 1 dilim limon ile şerbeti kaynatın. Şerbeti soğumaya bırakın.Şam tatlısını fırından çıkartın ve üzerine soğuk su ilave edin ve şerbetini çekince servis edin.
Alıntıdır.
Etiketler:
TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder