Islama Köfte


Malzemeler :
Kıyma
Soğan
Bayat Ekmek İçi
Kimyon
Et Suyu
Ekmek Dilimleri

Garnitürü İçin:
Domates
Biber
Soğan
Maydanoz



Hazırlanışı
Karıştırma kabına kıymayı alın.Kıymanın üzerine bayat ekemk içi kimyon ve soğan rendesi ilave edin ve köfte harcını yoğurun. Köfet şeklini verin. Izgarada köfteleri pişirin. Ekmek dilimlerini et suyuna batırın ve ızgarada ekmekleri de kızartın.
Garnitürü için soğanı piyaz doğrayın.Maydanozu ince olarak kesin ve soğan ile beraber, harmanlayın.
Biberleri ve domatesleri ızagara da kızartın. Servis tabağına ekmek ve köfteleri dizin. Üzerine soğanı,domatesi ve biberleri ilave edip servis edin.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder