Saray Usulü Levrek Buğulama

MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
4 adet levrek balığı filetosu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
10 adet mantar
2 adet domates
2 adet patates
1 defne yaprağı
Yarım limon
2 çay fincanı su
2 kahve fincanı un
Tuz, karabiber



HAZIRLANIŞI
İster kapaklı bir tencerede, isterseniz büyük üzeri kapalı bir tepside, nerede yaparsanız yaptığınız kabı ilk önce tereyağı ile yağlayalım. Önce ince doğranmış soğanı, mantarı, küp şeklinde doğranmış patatesi ve kabuğu soyulmuş domatesleri koyalım. Balıkları bu malzemenin üzerine yerleştirelim. Limon dilimlerini, defne yaprağını, tuz ve karabiberi ilave edelim. Unu su ile ezip, cıvık bir hamur oluşturalım. Bu cıvık hamuru tencerenin kenarına sürerek kapağı kapatalım ve fırına vererek kaynamaya bırakalım. Kaynayınca hamur pişeceği için kabaracak ve balık buharı ile pişecek. Bu şekilde 15 dakika pişirdiğimiz balığı, ılındıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder