MALZEMELER
• 2 adet 200-250 gr. çiftlik levreği
• 1 poşet dondurulmuş ıspanak
• 1 limon suyu
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı mayonez
• 1 tatlı kaşığı hardal
• Taze çekilmiş karabiber
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Derin ve küçük bir tencereyi yarısını geçecek kadar usu doldurup kaynatın. Bir tatlı kaşığı kadar tuz atıp ıspanağı içine atın.
4 dakika sonra ıspanağı çıkartıp süzgece alın. Bu arada balıkların üzerini geçecek kadar su doldurup tencerede kaynatın. Balıklar tencereye sığmazsa ikiye kesebilirsiniz. 7 dakika kadar sonra balığı suyun içinden alıp biraz soğuyunca derisini ve kılçıklarını temizleyin iri parçalar halinde ayırın. Bir kapta hardal, mayonez ve limon suyunu çırpıp balıkları içine döküp harmanlayın. Bir salata tabağına süzgeçte iyice süzülmüş ıspanakları koyu, üzerine balıkları yerleştirip limon suyunu gezdirip servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder