Tarçınlı Balkabağı

MALZEMELER
• 2 dilim balkabağı
• 1 yemek kaşığı tarçın
• 1 su bardağı toz şeker
• Yarım su bardağı pudra şekeri
• 1 su bardağı dövülmüş ceviz
• 2 paket kepekli bisküvi
• 400 gram beyaz çikolata
• 1 yemek kaşığı tereyağı



HAZIRLANIŞI
Kabakları tencereye alın, üzerini bir parmak geçecek su ekleyip haşlayın. Suyunu biraz üzerine bastırarak iyice süzün ve şekerle birlikte blenderdan geçirin. Tarçını ekleyip karıştırın. Beyaz çikolatayı benmaride tereyağı ile birlikte eritin. Tereyağı ve çikolatayı iyice karıştırıp ocaktan alın. Bisküvileri irice ufalayıp çikolatanın içine alın ve karıştırın. İçine balkabağı püresini ekleyip iki malzemeyi çok birbirine yedirmeden bir kaç kez kaşıkla karıştırın. Mutfak tezgahına yağlı kağıdı serin ve üzerine malzemeyi dökün. Kağıdı her iki taraftan kapatıp rulo şeklini verin. Uçlarını ip veya lastikle sıkıştırıp derin dondurucuya koyun. Yaklaşık 6 saat sonra dilimleyerek servis yapın.





Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder