MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
3 adet yufka
3 adet patates
500 gr. ıspanak
1 adet soğan
1 demet maydanoz
150 gr. kıyma
Yarım çorba kaşığı salça
1 fiske muskat
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
Tuz, pulbiber, karabiber
HAZIRLANIŞI
Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Soğanı kıyma ile birlikte hafifçe pembeleştirin. Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı ekleyerek iki dakika daha kavurun. Salçayı tuzu, biberleri, muskatı ekleyip, ateşten alın. Patates rendesini ilave ederek karıştırın. Yufkaları üst üste serip, artı şeklinde kesin. Her üçgen parçaya, hazırladığınız içten yayın. Rulo yaparak sarın. Ruloyu kendi etrafında döndürerek yuvarlak börekler hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek, üzerlerine yumurta sarısını sürün. Isıtılmış 230 dereceli fırında pişirin. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder