Kıymalı Ot Kavurması

MALZEMELER
· 250 gr yağsız dana kıyma
· 4 yemek kaşığı sıvıyağ
· 1 adet orta boy kuru soğan
· ½ demet ebegümeci (Madımak, ısırganotu ya da kuzukulağı kullanabilirsiniz.)
· 7-8 sap pazı
· 2 adet taze yeşil soğan
· 1 demet maydanoz
· 1 demet dereotu
· 1 yemek kaşığı domates salçası
· 2 yemek kaşığı köftelik bulgur
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber





YAPILIşI
Ebegümecini ayıklayıp ıspanak doğrar gibi incecik doğrayın. (Isırgan otu kullanacaksanız, elinize naylon eldiven takarak ayıklamanız gerekir.) Pazıyı saplarıyla birlikte yıkayıp incecik dilimleyin. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu da ayıkladıktan sonra doğrayın.
Doğradığınız otları derin bir kaba koyup üzerine tuz ve karabiberi serpin. Otları elinizle hamur yoğurur gibi yoğurarak yumuşattıktan sonra bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan, kıyma ve sıvıyağı orta boy bir tencereye aktarın. ıncecik kıydığınız kuru soğanı da ilave ettikten sonra tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Karışımı tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun.
Salça ve bulguru ilave edip iki dakika daha kavurmaya devam edin. Hazırladığınız otları da hemen ekleyip ocağın altını kısın ve yemeği kısık ateşte, arada sırada karıştırarak en az 30 dakika pişirin.
Otlar kendi suyunu vereceği için yemeğe su katmanıza gerek yoktur. Ancak sebzeler çok taze olmazsa az su verebilir. Siz her ihtimale karşı yemek pişerken 1 su bardağı sıcak su ilave edin.
Pişen yemeği ocaktan alıp üzerine isterseniz kırmızı pul biber ekleyin. Ayrıca ot kavurmaları yoğurtla birlikte de servise sunulabilir.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder