Kat Kat Çikolata

Malzemeler
- Kreması:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı Kakao
- 1 paket sütsüz çikolata
- 100 g margarin

Harcı:
- 1 paket Kakaolu
- Bisküvi
- ½ su bardağı ince çekilmiş
- Şamfıstık
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı süt





Hazırlanışı
Kreması için: küçük bir tencerenin içinde ateşe koymadan önce sütü, şekeri, unu ve kakaoyu bir çırpıcı veya mikser yardımı ile iyice köpük köpük olana kadar çırpın.
Şeker sütün içinde iyice eridikten sonra tencereyi ateşe koyup, muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Ateşten indirmeden hemen önce kremanın içine oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra kremayı hafifçe ılıtın. Kakaolu bisküvileri ufalayın. Rendenin geniş tarafı ile sütsüz çikolatayı rendeleyin. Sütsüz çikolata yerine damla çikolata da kullanabilirsiniz. Porsiyonluk kâselerin veya tek servis tabağının içine ufalanmış bisküvilerin yarısını eşit miktarda dağıtın. Ufalanmış bisküvilerin üzerine kremadan bir kat dökün. Kremanın üzerine şamfıstık serpin. Şamfıstıkların üzerine rende çikolatayı koyun. Rende çikolataların üzerine ufalanmış kakaolu bisküvilerden az bir miktar ayırıp, kalanını eşit olarak kâselere dağıtın. En son olarak üzerine bir kat kremadan dökün. Hazırladığınız tatlıları soğumaya bırakın. Tatlılar soğurken küçük bir kâsede toz krem şantiyi ve sütü, şanti krema kıvamına gelene kadar çırpın. Krem şanti kıvamına gelince içine ayırdıdığınız ufalanmış kakaolu bisküvileride ilave edip, karıştırın.Soğuyan tatlıların üzerine bir ağız geniş sıkma torbası yardımıyla bisküvili krema şantiyi, tatlıların üzerine döküp, soğutun. Arzuya göre tatlıyı soğuduktan sonra vanilyalı dondurma ile servis edin.






Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder