8-10 kişilik
MALZEMELER
1 su bardağı fındık içi
Yarım su bardağı tozşeker
5 çorba kaşığı su
1 su bardağı pudraşekeri
Süslemek için:
Renkli veya çikolatalı kurtçuk şeker
HAZIRLANIŞI
Fındıkları havanda dövün. Su ve tozşekeri birlikte bir taşım kaynatıp ocaktan alın. İçine havanda dövdüğünüz fındıkları ilave dip karıştırın. Biraz soğuyunca pudraşekerini de bunlara ekleyip yoğurun. Elde ettiğiniz bu karışımdan istediğiniz şekilerlerde şekerlemeler hazırlayın. Örneğin oklava gibi rulo form verip bıçakla dilimeyebilir ya da avucunuzda küçük toplar halinde yuvarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder