MALZEMELER(4 kişilik)
250 gr. çekirdeksiz kuru kayısı
1 su bardağı şeker
Yarım kahve fincanı su
2 tatlı kaşığı limon suyu
6 bardak ılık su
125 gr. kaymak
HAZIRLANIŞI
Kayısıları, 6 bardak ılık suyun içinde 24 saat bekleterek şişmelerini sağlayın. Sonra kayısıları süzgeçten geçirerek bir tencereye alın. Üstüne 1 bardak toz şeker, yarım kahve fincanı su ve 2 tatlı kaşığı limon suyunu dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ısılı ocakta şeker, şurup kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ateşten alarak kayısıları tencereden alarak soğumaya bırakın. Tamamen soğuyan kayısıların bir tarafını keserek içine krema doldurun. Krema kayısının dışına da taşacak şekilde doldurulmalıdır. Kayısıları, kremalı bölümleri üste gelecek şekilde bir tabağa dizin. Üstlerine, şurup dökerek servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder