Kayısılı Kurabiye

MALZEMELER
• 2 su bardağı un
• 10 kuru kayısı
• Yarım su bardağı pirinç nişastası
• 100 gr. margarin (oda sıcaklığında)
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı süt
• Yarım paket kabartma tozu
• Yeteri kadar pudra şekeri




HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıyı minik küpler halinde kesin ve bir kenarda bekletin. Diğer tüm malzemeyi iyice yoğurun ve 5 dakika dinlendirin. Kayısı parçacıklarını ekleyip tekrar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve fırın tepsisine döşeyin. 160 derece 15 dk. pişirip soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder