Kestaneli Ekmek
Malzemeler :
5 su b. söke un
yarım paket yaşmaya
2 çorba k. tereyağı
2 yumurta
1 çay b. süt
1 çorba k. bal
1 tatlı k. tuz
1 kase kestane
Alabildiği kadar su
Hazırlanışı
Karıştırma kabına unu alın. Ortasını açarak içine yumurtayı, sütü, mayayı, balı alarak önce sıvı kısmını karıştırın. Daha sonra üzerine haşlandıktan sonra doğrayıcıdan geçirilen kestaneleri ilave edin. Tereyağını da ekledikten sonra ortadan itibaren yoğurmaya başlayın. Hazırladığınız hamurdan biraz ayırdıktan sonra ortalama 9 bezeye ayırarak yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizdikten sonra üzerine biraz bastırdıktan sonra, ayırdığınız hamurdan üzeri için tac yapın.
Bunun için hamurdan 8 minik top yapın. Her birini uzun fitil yaptıktan sonra 2ye katlayıp, rulo yapın. Ekmeklerin üzerine yerleştirerek yumurta sarısı sürün. ÜZerine birer tane kestane kondurarak bir süre mayalandırın. Ardından önceden ısıtılmış 200 derecede pişirin.
Alıntıdır.
Etiketler:
EKMEKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder