Lahana Küpü


6 kişilik
Malzemeler
6 adet lahana yaprağı
1 su bardağı pirinç
1 tavuk göğsü
2 adet kabak
2 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet patates
2 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı şeker
Yeteri kadar tuz, karabiber



Hazırlanışı
Şimdi yine lahanadan bıktık diyorsanız eğer işte yeni bir tarif daha; bakalım bunu nasıl bulacaksınız. Üstelik de sarma gibi tek tek yapraklarını ayırıp sarmıyoruz, kolay bir şekilde üst üste koyarak yapılan basit bir yemek. Soğanı tencereye koyup kavurduktan sonra etleri ilave ederek biraz daha kavuralım. Küçük küçük doğradığımız sebzeleri de ilave ederek karıştıralım. Daha sonra içine bir bardak su ve pirinci ilave ettikte sonra küçük ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Lahanaları ayrı kapta haşlayalım, yaprakları sıkıp orta boy tencereye yayalım. Pişirdiğimiz içe tuz, karabiber ve bezelye ilave edelim. Lahananın üstüne koyalım. Lahana yaprakları ile üstünü kapatalım. Kısık ateşte 20 dakika pişirelim. Servis tabağına çevirerek servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder