Marmelatlı Baton Kek

MALZEMELER
• 1,5 su bardağı un
• 3 yemek kaşığı tozşeker
• 125 gr tereyağı (yumuşamış)
• 2 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi
• 1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu (Limon kabuğu da kullanabilirsiniz.)


Üzeri için
• 4 yemek kaşığı çilek marmeladı
• 2 yemek kaşığı pudra şekeri




YAPILIŞI
Tereyağı, tozşeker, fındık ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kaba koyun. Unu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 20 dakika buzdolabında bekletin.
Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçasını tezgahın üzerine serip 5 santim genişliğinde ve yaklaşık 20 santim uzunluğunda bir dikdörtgen haline getirin. Diğer parçaya da aynı işlemi uygulayın.Tepsiye yağlı kağıt serin. Dikdörtgen şeklindeki hamurları tepsiye yan yana yerleştirin. Hamurun orta kısmını kaşığın tersiyle bastırarak çukurlaştırın.Çukur hale getirdiğiniz yere marmeladı yaydıktan sonra 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 25 dakika pişirip çıkarın.
Kekin ılımasını bekleyip 3 santim genişliğinde parçalar oluşturacak şekilde dilimleyin. Pudra şekeriyle süsleyip soğuk olarak servise sunun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder