Mengen Pilavı

MALZEMELER
• 2 su bardağı pirinç
• 2 su bardağı et suyu
• 100 gr. tereyağı
• 250 gr. kuşbaşı et
• 1 kuru soğan
• 200 gr. mantar
• Yarım su bardağı ufalanmış ceviz içi
• Yarım demet dereotu
• Bir tutam kekik
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
• 1 tatlı kaşığı toz şeker





HAZIRLANIŞI
Mantarları dörde bölün, dereotunu incecik kıyın. Pirinci yaklaşık 2 saat sıcak tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp bir kaç kez nişastasının çıkması için soğuk sudan geçirin ve süzgece koyun. Bir tencereye tereyağını koyup yemeklik doğranmış soğanı az kavurun. Eti ilave edip bir kaç kez çevirin. Mantarları ilave edin, mantarın suyu ve et suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak iyice pişirin, dikkat edin yanmasın. Suyunu ilave edin. Tuz, karabiber ve şekerini ekleyin. Su kaynayınca pirinci ekleyip kapağını kapatın. 15 dk. kısık ateşte pişirip 5-10 dk. dinlendirin ve dereotuyla kekiği ilave edip yavaşça pilavı harmanlayın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder