Hamur için;
· 250 gr margarin
· 3 yemek kaşığı yoğurt
· 1 yumurtanın sarısı
· 1 paket kabartma tozu
· 1 paket vanilya
· 4 su bardağı un
Üzeri için;
· 1 paket kremşanti
· 1 su bardağı soğuk süt
· 1 su bardağı böğürtlen
YAPILIşI
Ilıtılmış margarini, yoğurt, yumurta sarısı, kabartma tozu, vanilya ve unu derin bir kaba aktarıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Oda sıcaklığında 20 dakika beklettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp küçük tartolet kalıplarına incecik yayın. Hamurları çatalın ucuyla delip fırın tepsisine yerleştirin.
Tartoletleri 5 dakika önceden 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 15 dakika pişirin.
Diğer taraftan, kremşanti ve 1 su bardağı soğuk sütü mikserle 3-4 dakika çırpın. Buzdolabında 1 saat beklettiğiniz kremşantiyi sıkma torbasına koyun. Soğuk haldeki tartoletlerin içini kremşantiyle doldurun.
Tartoletleri böğürtlenle süsleyip servise sunun. (Süslemek için istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz.)
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder