Biberli Hindi Dolması

· 4 parça hindi şinitzel (Tavuk şinitzel de kullanabilirsiniz.)

İç malzemeler;
· 8 yemek kaşığı zeytinyağı
· 3 diş sarımsak
· 1 adet orta boy kuru soğan
· 2 adet kırmızı sivri biber (Tarhana biber ya da salçalık biber)
·1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
· 1-2 çay kaşığı tatlı hardal
· 2 çay kaşığı tuz, karabiber
· 3 adet orta boy domates
· 4 çay kaşığı kuru kekik, kuru nane



Yapılışı Bu yemekte hindinin göğüs kısmından çıkarılmış kemiksiz, derisiz, ince dövülmüş bonfile eti kullanacağız.
İsterseniz tavuk şinitzel de kullanabilirsiniz. Eti ya kasabınıza dövdürerek ya da temiz bir buzdolabı poşetinin içinde çekiç veya varsa et döveceği ile inceltin.
Diğer taraftan iç harcını hazırlamak için, soğanı incecik yemeklik, sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın. Kırmızı sivri biberlerin saplarını kesip tohumlarını temizleyin. ıyice yıkayıp süzdükten sonra kibrit çöpü şeklinde dilimleyin.
4 yemek kaşığı zeytinyağını orta boy bir tavaya koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Soğan ve sarımsağı hemen tavaya aktarıp karıştırarak 1 dakika kadar kavurun. Kırmızı biberleri ilave edip 3-4 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Tuz, karabiber, hardal ve taze kaşar peynirini katıp karıştırdıktan sonra ılık hale gelmesi için bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan, inceltilmiş şinitzelleri mutfak tezgahının üzerine serin. Uzun kenarlarına kırmızı biberli iç harcından eşit miktarda koyun. Etleri sıkıca sararak rulo haline getirin. (Etlerin pişerken açılmaması için uçlarından kürdanlarla tutturun.)
Kalan 4 yemek kaşığı zeytinyağını orta boy tencereye koyup hindi dolmalarını tencereye yan yana yerleştirin. Üzerine domatesleri rendeleyin. Tuz, karabiber, kekik ve naneyi serptikten sonra tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtun. 1 su bardağı sıcak su ekledikten sonra yemeği, orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp etler iyice yumuşayıncaya kadar, 25-30 dakika pişirin. Etler iyice yumuşayınca yemeği ocaktan alın.
Üzerlerindeki kürdanları çıkarıp 2 santim eninde parçalar oluşturacak şekilde dilimleyin. Yanında pilav, haşlanmış sebze, püre ya da makarna ile birlikte servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder