MALZEMELER
• 3.5 su bardağı un
• Yarım su bardağı pirinç nişastası
• 350 gr. fındık ezmesi (veya 2 su bardağı şeker)
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 su bardağı süt
• 200 gr margarin
• 3 yumurta
• 1 su bardağı nar tanesi
• Yarım limon suyu
HAZIRLAYIN
Fırınınızı 180 derecede ayarlayıp kek kalıbınızı yağlayın. Yağı eritin ve ilk önce yumurta, fındık ezmesi, sonra süt, limon suyu ve yağ sırasıyla mikserin en hızlı devrinde çırpın. Başka bir kapta unları, kabartma tozu, nar taneleri ve vanilyayı harmanlayın. Unlu karışımı diğer karışıma azar azar tel çırpıcı kullanarak ekleyin. Daha sonra kalıba döküp fırına verin, yaklaşık 50 dakika pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder