6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 10 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ 25 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
* 1 su bardağı pirinç
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 2 su bardağı et ya da tavuk suyu
* 1 demet ince kıyılmış dereotu
* ½ demet ince kıyılmış maydanoz
* 1 su bardağı konserve bezelye
* 2 çay kaşığı tuz, karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
* 1 adet limonun suyu
YAPILIŞI
Zeytinyağını orta boy bir teflon tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinç ve çok ince yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak 3-4 dakika kadar pişirin.
Üzerine 2 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyunu ekleyip tuz ve karabiberi serpin. Kısık ateşte, pilav suyunu tamamen çekinceye kadar pişirip ocaktan alın ve hemen içine bezelyeleri katıp bir kenarda dinlenmeye bırakın.
15 dakika kadar dinlendirdiğiniz pilavın üzerine çok ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ilave edin. Üzerine limon suyunu ve pul biberi ilave edip iyice karıştırın. Tadına bakıp gerekirse tekrar tuz ve karabiber ilave edin.
Pilavı tahta kaşıkla karıştırarak servis tabağına aktarın. Ilık ya da soğuk olarak servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder