Pazılı Soğuk Büfe Dolması

10 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişme süresi: 40 dakika

MALZEME LİSTESİ
* Yarım kg. pazı

İç malzemesi;
* 1 su bardağı ince köftelik bulgur
* 1 su bardağı ılık su
* 1 su bardağı tuzsuz çökelek (lor peyniri de kullanabilirsiniz)
* 1 adet orta boy haşlanmış patates
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 2 çay kaşığı kuru nane, kuru fesleğen
* 1 su bardağı su (et ya da tavuk suyu kullanmanızı öneririm)
* 6 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2-3 adet orta boy rendelenmiş domates




YAPILIŞI
Pazıların saplarını kesip başka bir yemekte kullanmak üzere saklayın. Orta boy bir tencereye 6 su bardağı kaynar su koyun. Pazı yapraklarını üçlü gruplar halinde sıcak suya sokun. ıçinizden 30’a kadar saydıktan sonra yaprakları el süzgeci yardımıyla sudan çıkarın. Süzerek çıkardığınız yaprakları geniş bir tabağa düzgün bir şekilde yayın. Diğer taraftan, iç harcını hazırlamak için; bulguru derin bir cam kaba koyup üzerine ılık suyu gezdirin. Bulgur kabarıp yumuşayıncaya kadar, 10 dakika bekletin. Üzerine tuzsuz çökelek ya da lor peynirini ekleyin. Haşlanmış patatesi ve kuru soğanı rendeleyip üzerine tuz ve karabiberi serpin. Kuru nane ve fesleğeni ilave edip yoğurun. Pazı yapraklarını ortalarındaki damardan kesip ikiye bölün. Parçaların kısa kenarına bulgurlu peynirli harçtan yarım yemek kaşığı kadar koyun. Yaprakların kenarlarını içe doğru kıvırarak, muska yani üçgen biçiminde sarın. Diğer taraftan, sıvıyağın yarısını fırına dayanıklı büyük boy bir kaba kaşıkla yayın. Sardığınız dolmaları bu kaba yan yana yerleştirin. Üzerine kalan sıvıyağı ve 1 su bardağı suyu ya da et suyunu gezdirin. En üste rendelenmiş domatesleri dağıtın. Dolmaları 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 35-40 dakika kadar pişirip çıkarın. Soğumasını bekleyip geniş bir servis tabağına dizin. ısterseniz üzerlerine kürdan takarak tek tek ikram edin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder