Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- ½ su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet limonun kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
sosu İçin:
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 500 ml süt
şerbeti İçin:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1/4 limonun suyu
Hazırlanışı
Derin bir kâsenin içine yumurtaları kırıp içine şekeri ilave edip şekeri yumurtanın içinde eriyene kadar mikser veya çırpıcı yardımıyla karıştırın.Daha sonra sütü, limon kabuğu rendesini, bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
Ortası boş yağlanmış kek kalıbına hamuru döküp önceden 185 derece de ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Şerbeti için tencereye suyu, şekeri ve limon suyunu koyup şerbet kıvamına kadar gelinceye kadar kaynatıp şerbeti iyice soğutun.
Sosu için ayrı bir tencereye vanilyalı pudingi, sütü ve limon kabuğu rendesini koyup devamlı orta ateşte karıştırarak sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Sosa hafif ılındıktan sonra oda sıcaklığında beklettiğiniz sıvıyağını sosa ekleyip karıştırın.Pişen halkaya soğuk şerbeti döküp çektirin.Şerbetli halkacığı servis tabağına alıp üzerine vanilyalı sosu gezdirip buzdolabında en az 2 saat bekletip soğuk olarak dilimledikten sonra servis edin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder