Portakallı Piliç

Hazırlanışı(3 kişilik)
3 adet piliç göğüs
1 adet portakal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker



Hazırlanışı
Portakalın kabuğunu beyaz kısımları gelmeyecek şekilde çok ince soyalım ve kibrit çöpü gibi keselim. Portakalı sıkıp suyunu alalım ve suyuna 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip çırpalım. Etlerin üzerine dökelim ve en az bir saat kadar dinlendirelim. Soğan, toz şeker, portakal kabukları ve kalan zeytinyağını kısık ateşte soğanlar karamelize oluncaya kadar soteleyelim. Etleri marinatından süzerek çıkarıp soğanlı tavada her iki yüzünü 3'er dakika kızartalım. Kalan marinat suyunu ekleyip üzeri kapalı olarak 15 dakika pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder