MALZEMELER
· Yarım paket kepekli makarna
· 10-15 adet dondurulmuş minik karides
· 4 adet orta boy domates
· 3 çorba kaşığı sıvıyağ
· 3 diş sarmısak
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
· 2 çay kaşığı kuru fesleğen, kuru kekik
YAPILIşI
Orta boy bir tavada sıvıyağı kızdırın. Soyulmuş ve pirinç tanesi şeklinde dilimlenmiş sarmısakları kızgın yağa ekleyin ve yarım dakika kadar kavurun. Hemen üzerine dondurulmuş ve soyulmuş karidesleri ekleyip orta ısılı ateşte karıştırarak 1-2 dakika kavurun.
Rendelenmiş domatesleri tavaya aktarın. Ara sıra karıştırarak 7-8 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi serpiştirin. Kuru fesleğen ve kuru kekiği de ilave edip sosu 1-2 dakika daha pişirin. Bu arada kaynayan bol tuzlu suda kepekli makarnanın yarısını haşlayın. Yaklaşık 10-12 dakika haşladığınız makarnaları süzdürün. Pişirdiğiniz karidesli domatesli sosu süzdürdüğünüz kepekli makarnayla karıştırın. Soslu makarnayı kısık ateşte 2-3 dakika daha ısıtın ve sıcak servise sunun. İsterseniz üzerini ince kıyılmış maydanoz veya dereotuyla süsleyin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder