MALZEMELER(4 kişilik)
300 gr. kıyma
250 gr. mantar
2 adet soğan
2 adet Çarliston biber
1 adet patates
1 adet havuç
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kekik
HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyelim. Baharatları, kıymayı ve rendelediğimiz soğanı geniş bir kap içinde yoğuralım. Patatesin kabuklarını soyalım. Havuç ile birlikte rendeleyelim. Çarliston biberi küçük küçük keselim. Patates ve havuçla birlikte kıymanın içine ilave edelim. Bir saat buzdolabında bekletelim. Bu arada mantarları hafif kızmış yağda kavuralım. Fırın tepsisini yağlayalım. Hazırladığımız sebzeli köfteyi tepsiye incecik yayalım. Fırında çok az piştikten sonra çıkartalım. Üzerine mantarları yayalım. Tekrar fırına koyalım. Yaklaşık 20 dakika pişirelim. Tekrar fırından çıkartarak üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim. 2 dakika fırında tuttuktan sonra çıkartalım. Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder