MALZEMELER
· 1 kg ıspanak
· 1 adet limonun suyu
· Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı
· 1 su bardağı ılık su (et ya da tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
· 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye(Soya fasulyesi ya da kırmızı Meksika fasulyesi de kullanabilirsiniz.)
YAPILIşI
Ispanağı ayıklayıp kök kısımlarından başlayarak 10 santim uzunluğunda parçalar elde edecek şekilde dilimleyin. Zeytinyağının yarısını geniş bir teflon tencereye aktarın. Üzerine, doğradığınız ıspanakları düzgün bir şekilde yerleştirin.
Limon suyunu ilave edip tuz ve karabiberi serptikten sonra haşlanmış fasulyeleri en üste serpiştirin. Kalan zeytinyağını malzemelerin üzerine gezdirdikten sonra tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Yemeği tencerenin kapağı açık vaziyette kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 su bardağı ılık ya da sıcak et suyunu yemeğin üzerine aktarın. (Et suyu yerine sıcak suda eritilmiş tavuk ya da et suyu tableti de kullanabilirsiniz.)
Tencerenin kapağını kapatıp yemeği kısık ateşte, ıspanak kökleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. ıyice soğumasını bekleyip servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder