Sebzeli Külbastı


Malzemeler :
Yarım Kg. Kuzu Külbastı
4 Patates
1 Çiçek Brokoli
Taze Kekik
1 Soğan
5 Acı Biber
Yarım Çay B. Süt
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
1 Çorba K. Tereyağı


Hazırlanışı
Eti bir kaba alın. Üzerine soğan rendesini, tuzu, taze kekiği, sıvıyağ ve sütü ekleyerek iyice yedirene kadar biraz yoğurun. Kabın üzerini streç film ile kapatıp bir kaça saat dinlendirin.
Daha sonra eti az yağda yüksek ateşte iki taraflı pişirin. Yarı kıvamda haşlanmış patatesleri ve acı biberleri de bu tavada kızartın. Külbastıyı haşlanmış brokoli, atateslerle ve biberlerle beraber servis edin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder