Siyah Ve Yeşil Zeytinli Açma


Malzemeler :
4 Su B. Söke Un
Yarım Paket Yaşmaya
1 Tatlı K. Tuz
1 Çorba K. Toz Şeker
1 Çay B. Süt
Yarım Çay B. Sıvıyağ
2 Yumurta
Alabildiği Kadar Su

İç Harcı İçin:
2 Çorba K. Tereyağı
Siyah Zeytin Ezmesi
Yeşil Zeytin Ezmesi



Hazırlanışı
Karıştırma kabına unu alın. Ortasını açarak içine mayayı, sütü, yumurtayı (birinin sarısını üzeri için ayırı) ve sıvıyağı alın. Kenarlarına şeker ve tuzu serperek ortadan itibaren alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. Hazırladığınız hamurlardan bezeler ayırarak yuvarlayın.
Üzerlerine birer parça tereyağı koyup elinizle tereyağı yardımı ile açın. Açtığınız hamurun üzerine zeytin ezmelerinden sürerek rulo yapın.
Burkarak iki ucunu biraraya getirip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını sıvıyağ ile karıştırıp üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derecede pişirin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder