TA'MIYYA

MALZEMELER
• 200 gr. İç bakla
• 2 yemek kaşığı ılık su
• Yarım demet maydanoz
• 3 taze soğanın yeşil kısmı
• 1 çay kaşığı toz kimyon
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 çay kaşığı taze kişniş
• 100 gr. susam yeteri kadar tuz

servis için
• Yeteri kadar tahin ve reyhan otu


HAZIRLANIŞI
Baklayı bir gece önceden suda ıslatın, iyice haşlayın ve ezerek ince bir elekten geçirin. Maydanoz ve yeşil soğanı incecik kesin. Suyla birlikte tüm malzemeyi robotta iyice karıştırın. Ellerinizi ıslatıp yaklaşık 5 cm.’lik uzun köfteler hazırlayın . Her köfteyi önce suya ardından susama bulayıp herhangi bir tabak veya tepsiye dizip üzerini örterek buzdolabında 30 dakika bekletin. Kızmış yağda nar gibi olana kadar kızartın. Tahini çatal ile çırpın servis tabağına yayın üzerine kızarttığınız köftelerden yerleştirin. İnce kıyılmış reyhan otu veya fesleğen serpip servis yapın.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder