Zeytinyağlı Ispanaklı Yerelması

MALZEMELER
· 10-15 adet orta boy yerelması
· Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı
· 1 adet orta boy havuç
· 2 adet orta boy kuru soğan (10-15 adet arpacık soğan da kullanabilirsiniz.)
· 2 adet orta boy patates
· 15-20 adet ıspanak yaprağı
· 1 tatlı kaşığı un
· Yarım limonun suyu
· 6 çay kaşığı tozşeker
· 2 çay kaşığı tuz
· 4 çay kaşığı kuru nane (Kuru reyhan da kullanabilirsiniz.)




YAPILIŞI
Ispanak yapraklarını saplarından ayırdıktan sonra yıkayıp süzün. Salata yaprağı doğrar gibi 2 santim kalınlığında doğrayın. Yerelması, patates ve havucu soyup iyice yıkayın. Havuçları tavla zarı formunda, patatesleri kuşbaşı et formunda doğrayın. Yerelmalarını ise ortadan ikiye bölün.
Zeytinyağını orta boy bir tencerede kızdırıp incecik doğradığınız kuru soğanları ve havuçları ekleyerek hafifçe sararıncaya kadar, 2-3 dakika kavurun. Üzerine yerelması ve patatesi ekleyip karıştırarak birkaç dakika daha kavurun.
Un, tozşeker, limon suyu, tuz ve 3 su bardağı suyu bir kasede çırpıp tencerede kavrulan sebzelerin üzerine aktarın.
Sebzeleri orta ısılı ateşte 20 dakika daha pişirin. Üzerine iri iri doğradığınız ıspanak yapraklarını da ilave edip ocağın altını kısın ve yemeği kısık ateşte 15 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Soğumasını bekleyip üzerine kuru kekik ya da kuru reyhanı serpiştirerek servise sunun.

Not: Yerelması havuçtan çok daha çabuk pişer. Hatta bazen patatesten de çabuk piştiği olur.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder