4 kişilik
MALZEMELER
1 paket lazanya
250 gr. beyaz peynir
1 demet pazı
2 soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Lazanyaları bir tutam tuz ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş kaynar suda haşlayalım. Süzülmesi için kağıt havlu üzerine alıp aralıklı olarak dizelim. Pazıyı temizleyip bol suyla yıkayalım. Soğanları temizleyip zar şeklinde doğrayalım. Sıvı yağı tavada ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım. Pazıyı ekleyip 5-6 dakika daha kavuralım. Ocaktan alıp ufalanmış beyaz peynir ve karabiber ilave edip karıştıralım. Lazanyaların bir kısmını servis tabağına dizelim. Üzerine pazılı karışımı yayalım. Bu işlemi lazanya toplam üç kat olacak şekilde devam edelim. Süslemek için üzerine rendelenmiş beyazpeynir ve taze kekik serpip servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder