Alanya Usulü Kıymalı Pilav

MALZEMELER
• 3 su bardağı pirinç
• 3 su bardağı tavuk suyu
• 250 gr. kuzu kıyması
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
• Taze çekilmiş karabiber
• Tuz
• 1 su bardağı kavrulmuş badem


HAZIRLANIŞI
Pirinci ayıklayıp üzerine bolca tuzlu sıcak su döküp en az 1 saat bekletin. Tavuk suyunu pilav tenceresine alıp kaynatın. Pirinçleri yıkayıp süzün ve kaynayan tavuk suyunun içine atın. Kapağını kapatıp 20 dk. kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta kıymayı tereyağında kavurup ateşten alın. Maydanoz, tuz bol karabiber ve kavrulmuş bademle birlikte pişirdiğimiz pilava ilave edilip dikkatlice harmanlayın ve servis tabağına alın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder