MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
400 gr. yağsız kuzu kuşbaşı
2 adet domates
4 adet yeşil biber
100 gr. mantar
1 çay bardağı sıcak su
100 gr. kaşar rendesi
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı etleri biftek şeklinde döverek yumuşatalım. Teflon tavada yağsız olarak iki taraflı kızartıp tavadan alalım. Mantarları yıkayıp kurulayalım ve dörde keserek doğrayalım. İnce doğranmış yeşil biber, soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesi bir başka tavada bir süre kavuralım. Bir çay bardağı sıcak su ilave edip sos kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Kızarmış etleri sosa ilave edip 3-4 dakika daha pişirelim. Fırına uygun ve yayvan bir güveç kabına alıp üzerine kaşar peyniri rendesini gezdirelim; sıcak fırına verelim. 2-3 dakika sonra alıp maydanoz, sivribiber ve domates ile süsleyelim. Daha sonra da servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder