Asma Yaprağında Kereviz Dolması
Malzemeler :
4 Kereviz
3 Soğan
1 Su B. Pirinç
1 Çorba K. Dolmalık Fıstık
2 Çorba K. Kuş Üzümü
Maydanoz
Dereotu
Limon Grass
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Toz Şeker
Zeytinyağı
Su
Sarmak İçin:
Asma Yaprağı
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Tavaya sıvıyağı dökün ve dolmalık fıstıkları biraz kavurun. Soğanları doğrayın ve tavaya koyup kavurmaya devam edin.
Pirinci yıkayın. Ardından pirinç ve kuş üzümünü ekleyerek tekrar kavurun. Şekeri de ilave ettikten sonra suyunu dökün. Doğranmış dereotunu ve maydanozu doğrayıp içine ekleyin ve iyice karıştırın. İç harcı tamamen pişmemeli. Üzerine baharatları da döküp karıştırın.
Kerevizleri üst ve alt tarafından kesin, soyun ortasından ikiye bölün ve içini boşaltın. Hepsini bu şekilde ayıkladıktan sonra suya koyun.
Tencerenin zeminine limon grassı ya da bir limonu doğrayın. Kerevizlerin içini iç harcıyla tepeleme doldurun ve üzerlerini 1 ya da 2 asma yaprağıyla kapatın. Yağlı kağıdın içine sarın ve tencereye yerleştirin.
Hepsini yerleştirdikten sonra kereviz saplarını da üzerine koyun. Sıvıyağını ve suyunu döktükten sonra pişmeye bırakın.
Alıntıdır.
Etiketler:
DOLMALAR - SARMALAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder