Kuru Meyveli Fındıklı Gevrek
Malzemeler :
2 Yumurta
1 Su B. Toz Fındık
1 Su B. Pirinç Fındık
1 Su B. Toz Şeker
2 Çorba K. Tereyağı
1 Tatlı K. Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Söke Un
Kuru Meyve Çeşitleri
Hazırlanışı
Karıştırma kabına tereyağını ve yumurtayı koyup karıştırın. Üzerine toz fındık, toz şeker ve pirinç fındığı da ekleyip yoğurun.
Daha önceden ıslatılan kuru meyveleri de içine katın. Alabildiği kadar unu (8 yemek kaşığı kadar) ve kabartma tozunu da koyduktan sonra yoğurmaya devam edin. Katı bir hamur elde edin.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve yuvarlayarak rulo yapın. Yağlanmış fırın tepsisine yanyana yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen hamurları dilimleyin ve bu sefer içleri kızaracak şekilde tepsiye dizerek fırına verin.
Alıntıdır.
Etiketler:
KEKLER - PASTALAR vs..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder