BAKLAŞ TATLISI

4 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 10 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ 25 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
* 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye(Konserve kuru fasulye de kullanabilirsiniz.)
* 4 su bardağı soğuk su
* 1 su bardağı soğuk süt
* 1 su bardağı buğday nişastası
* 2 su bardağı tozşeker(6 yemek kaşığı dut pekmezi de kullanabilirsiniz.)

Üzeri için;
* 4-5 adet kuru kayısı
* 1 yemek kaşığı hindistancevizi
* 1 yemek kaşığı çekilmiş fındık(Ceviz, badem ya da fıstık kullanabilirsiniz.)
* 1 tatlı kaşığı toz tarçın

YAPILIŞI
Haşlanmış fasulyenin suyunu süzüp bir kenarda bekletin. Soğuk suyu ve sütü derin bir kaba aktarıp nişastayı ekleyin. Tel çırpıcı ya da tahta kaşık yardımıyla karıştırıp nişastayı iyice ezin ve orta boy bir tencereye aktarın.
Üzerine tozşekeri ya da pekmezi ekleyip orta ısılı ateşte, karıştırarak, katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlar başlamaz haşlanmış fasulyeyi ekleyip ocağın altını kısın.
Tatlıyı kısık ateşte, sık sık karıştırarak 5-6 dakika daha pişirip ocaktan alın. Henüz sıcak haldeyken kaselere paylaştırıp soğumasını bekleyin.
Üzerini tarçın, hindistancevizi, fındık, ceviz ve bademle süsleyerek servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder