Malzemeler
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kg. pirzola
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 adet domates
5 adet biber
2 su bardağı sıcak su
Kekik, tuz, karabiber Beğendi için:
3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri
Tuz
Hazırlanışı
Patlıcanları közleyip, içlerini çıkarın. Unu margarinde eritin. Süt ve tuzu ilave edin. Ocaktan alıp, kaşar peynirini ekleyerek patlıcanla karıştırın. Pirzolaları tuz ve karabiberle tatlandırıp tavada kızartın. Ayrı bir tavada halka biçiminde doğranmış soğanları kavurun. Domates ve biberi ilave edin. Domatesler, suyunu çekene kadar iyice pişirin. Sıcak su, tuz ve karabiber serpin. 3-4 dakika daha pişirip, etleri de ilave edin. En son kekiği koyun, ağır ateşte 30 dakika kadar pişirin. Beğendiyi servis tabağına alın, üzerine etleri koyun, domatesli sosu da tabağın kenarına koyarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder