Bezelye Çorbası

MALZEMELER
• 1 kg. dondurulmuş bezelye
• 4 su bardağı tavuk suyu (veya su ve tavuksuyu tableti)
• Yarım kilo pazı yaprağı
• 2-3 sap pırasa
• 4 patates
• Yeteri kadar tuz, karabiber
• Zeytinyağı



HAZIRLANIŞI
Patatesleri tuzla ovalayıp, 2 bardak suyla haşlayın. İçine pırasaları dilimleyerek ekleyin. Ayrı bir kapta ayıkladığınız bezelyeleri haşlayıp suyunu süzün, bir çay bardağı kadar ayırın. Patatesler haşlanmaya başlayınca içine tavuk suyunu ekleyin. Tavuksuyu kaynayınca pazı ve bezelyeleri, bir parça da karabiber ilave edin. Altını iyice kısıp tüm malzemeyi blenderdan geçirin ve karıştırın. Kaynayınca içine ayırdığınız bir bardak bezelyeli ilave edin. 10 dakika sonra ocaktan alın. Servis tabağına çorbayı alıp üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder