Çatal

MALZEMELER(10 ADET)
100 gr. margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Alabildiği kadar un


HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına önce margarini alıp elinizle biraz cıvıklaştırın. Üzerine sırayla yumurta, yoğurt, sıvı yağ, sirke ve toz şekeri birer birer ilave edin. Önce sıvıları karıştırın ve unun birazını dökün. Üzerine mahlep, tuz, kabartma tozu koyup karıştırarak alttaki sıvı karışımla birlikte harmanlayın. Alabildiği kadar un ilave edin. Biraz dinlendirdikten sonra hamurdan parçalar kesip çatal şeklini verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin. 190 derecede kızarana kadar pişirin. İstediğiniz şekilleri verebilirsiniz. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder