MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
16 pazı yaprağı
1 kg. bakla
500 gr. tane bezelye
1 su bardağı pirinç
1 tutam fesleğen
1 limon kabuğu rendesi
1,5 kahve fincanı margarin
2 demet taze soğan
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayalım. Ayıklanmış bakla ve bezelyeyi ayrı kaplarda tuzlu suda bekletelim. Sebzeleri süzüp 2 çorba kaşığı margarini, limon kabuğu rendesi, fesleğen, tuz ve karabiber ilave ederek tavada kavuralım. Sebzeler yumuşayınca ateşten alıp süzülmüş pirinci ekleyerek karıştıralım. Pazı yapraklarını yıkayıp sap kısımlarını bıçakla alalım. Sıcak suda 1-2 saniye bekletip soğuk suyla yıkayalım ve süzelim. İki yaprağı üst üste koyup ortasına hazırladığımız pirinçli malzemeden yerleştirelim. Bohça şeklinde katlayıp mutfak ipi ile bağlayalım. Taze soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra üçe bölelim. Kalan yarısını eritip taze soğanları rengi dönene kadar sote edelim. Dolmaları ilave edip 1 bardak su, tuz ve karabiber ekeleyelim. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim. Daha sonra da servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder