Çikolata Muslu Pasta

MALZEMELER
• 1 paket hazır pandispanya
• Çikolatalı Mus için
• 300 gr. bitter çikolata
• 5 yumurta (sarısı ve akı ayrılmış)
• 4 çorba kaşığı pudra şekeri
• 2 çorba kaşığı su
• 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında erimiş)
• 1 tutam tuz
• Ayrıca 2 bardak ılık süt
• 1 paket vanilyalı puding






HAZIRLANIŞI
Tereyağı, çikolata ve suyu benmari usulü eritip iyice karıştırın. Ocaktan alıp soğuması için bir kenara alın. Yumurta sarılarını eritilmiş çikolata ile hızlı bir şekilde iyice çırpın. Pudra şekerini ilave edin. Yumurta aklarını ayrı bir kapta en hızlı devirde çalışan mikser ile kar gibi oluncaya kadar bir çimdik tuz ile çırpın. Yumurta aklarını çikolatalı karışıma hep aynı yöne doğru hacmini bozmadan yavaşça karıştırarak ekleyin. Bu arada hazır pandispanyı (muhtemelen iki parça olacaktır) bir misina yardımı ile enden toplam 4 parçaya ayırın. Yani dört yuvarlak taban olmalı. Dikkat edin pandispanya katları çok ince olacağından kırılabilir. Bu işlemi acele etmeden yapın. Ilık sütü pandispanyadan daha geniş çaplı bir tepsiye boşaltın ve bir pandispanya dilimini yavaşça içine batırıp çıkartın. Sütlü kısmı yukarıda olacak şekilde ters çevirip kek kalıbına koyun. Üzerine çikolata musdan sıvayın. Bu işlemi her kat için ayrı ayrı yapın. Tamamı bitince pastanızı buzdolabında en az 7-8 saat dinlendirin. Hazır vanilyalı pudingi hazırlayıp üzerine dökün ve buzdolabında bir iki saat bekletip dilimleyerek servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder