Yumurtalı Aperatif Kanepe

MALZEMELER
· 8 adet yumurta
· Yarım paket labne peynir (herhangi bir krem peynirden 100 gr. kullanabilirsiniz)
· 1 yemek kaşığı ketçap
· 1 diş sarmısak
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
· 1 çay kaşığı kuru fesleğen



YAPILIşI
Yumurtaları katılaşıncaya kadar haşlayıp süzün. Soyduktan sonra keskin bir bıçakla enlemesine ortadan ikiye bölün.
Yumurtaların sarılarını bir çay kaşığıyla dikkatle çıkardıktan sonra derin bir kaba koyun. Üzerine labne peyniri, ketçap ve dövülmüş sarmısağı ilave edip çatalla ezerek püre haline getirin.
Tuz, karabiber ve fesleğeni serpiştirip tekrar karıştırın. Hazırladığınız harcı bir çay kaşığı ya da krema sıkacağı yardımıyla çanak şeklindeki yumurta beyazlarının içine doldurun. Üzerlerini maydanoz, taze fesleğen, taze nane ile süsleyip yeşil ve siyah zeytin dilimlerini yerleştirin.
Bir tabağa yerleştirip servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder