Çilekli Kedidilli Tatlı


Malzemeler :
4 Su B. Süt
1 Su B. Toz Şeker
2 Çorba K. Söke Un
1 Çorba K. Nişasta
1 Paket Vanilya
1 Yumurta Sarısı
2 Poşet Kedidili Bisküvi

Islatmak İçin:
Kara Dut Suyu

Üzeri İçin:
3 Çorba K. Toz Şeker
1 Kase Çilek



Hazırlanışı
Tencereye sütü koyun. Şekeri, unu, nişastayı, vanilyayı ve yumurtayı içine ekleyin. Çırpma teliyle karıştırın. Dondurulmuş çilekleri ikiye bölün ve küçük bir tencereye koyup 3 kaşık şekeri ekleyip kaynatın.
Ayrı bir tencerede karadutu ısıtın.Servis tabağına kedidili bisküvileri dizin. Üzerine yumuşatmak için karadut suyu dökün. Muhallebisini koyun ve tamamen yayın. Bir kat daha bisküvi dizin.
Tekrar karadut suyu dökün. Kalan muhallebiyi de üzerine dökün ve tamamen kaplayın. Kaynamış çilekleri de üzerini tamamen kapatıcak şekilde dökün. Soğumasını bekleyin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder