Malzemeler
3 adet yumurta
4 dilim beyaz tost ekmeği
Yarım çay bardağı süt
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
4 dilim gravyer peyniri
2 dilim dana jambon
Zeytinyağı
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Servis için peynir sosu
Hazırlanışı
Orta boy bir kaseye bir yumurtayı kırın, süt ekleyip hafifçe çırpın. Tuz ve karabiberini ekleyin. Ekmeklerin kenarlarını kesip çıkartın. Tost yaptığınızda dışarıda kalacak taraflarını bu sütlü karışıma batırın. Alt üst kullanacağınız dilimlerin içinin bir tarafına tereyağı, diğer tarafına hardal sürün. Hardallı tarafa bir dilim peynir yerleştirip jambon ve yine bir dilim peynir ekleyin. Tereyağı sürdüğünüz dilimle kapak yapın. Üzerine kaşar peyniri serpip 200 derecedeki fırında üzerindeki peynir eriyene kadar bekletin. Bu arada teflon bir tavaya zeytinyağı koyup iyice ısınınca yumurtaları kırın. Yumurtanın beyazı iyice pişince fırından çıkan tostunuzun üstüne düzgünce yerleştirin, küçük bir kaba peynir sosu koyup servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder