MALZEMELER
1.5 bardak un
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta
Yarım kahve fincanı su
Dolgu için
4-5 adet patates
4 adet kuru soğan
Karabiber
Zeytinyağı
Tuz
1 çay bardağı süt
yumurta
HAZIRLANIŞI
Tart hamurunu diğer tarifteki gibi hazırlayın. 180 derece ısınmış fırında 20 dakika pişirin. Patatesleri haşlayın zeytinyağı, süt, karabiber ve tuz ekleyip pure yapın. Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp tuz ve zeytinyağı ile kavurun. Tartın üzerine kavrulmuş soğanları güzelce yayın üzerine patates püresini ekleyin. 200 derecedeki fırının ızgarasında 15 dakika pişirip ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder