Donut
Malzemeler :
Hamuru İçin:
3 Su B. Söke Un
Yarım P. Yaş Maya
1 Çay B. Süt
Yarım Çay B. Su
2 Yumurta
1 Paket Vanilya
2 Çorba K. Tozşeker
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
Pudra Şekeri
Portakal Reçeli
Hazırlanışı
Geniş bir kaba unu alın. Cezvede sütü ve suyu ılıtın. Unun ortasını açın sütü, suyu ve mayayı ortasına koyun. Elinizle mayayı unla hafifçe bulayın ve üstünü unla kapatıp mayalanmaya bırakın.
Daha sonra içine yumurtayı, şekeri ve vanilyayı koyup özleşene kadar yoğurun. Kulak memesinden daha yumuşak bir kıvamı olmalı. Elinizle ceviz büyüklüğünde yuvarlak parçalara bölün. Unladığınız fırın tepsisine dizin ve üzerini streçle kapatıp bir süre daha mayalanmaya bırakın.
Mayalanıp hafif şişen hamurların ortasını yuvarlak olarak kesin. Kapak yardımıyla kesebilirsiniz. Kapağı önce una batırın sonra hamurun ortasına bastırın ve kesin. Sıvıyağda kızartın.
Çok fazla kızarmamalı altın rengi olmalı. Hamurun ortasından çıkan yuvarlak topları da kızartın.
Donutları servis tabağına dizin, ortalarına portakal reçeli koyun ve kızarttığınız yuvarlak hamur toplarını da üzerine yerleştirin Pudra şekeri serperek süsleyin.
Alıntıdır.
Etiketler:
KEKLER - PASTALAR vs..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder