Macar Sarması
Malzemeler :
Krep İçin:
3 Yumurta
1,5 Su B. Süt
1 Çay B. Sıvıyağ
6 Çorba K. Söke Un
1 Çay K. Tuz
İç Harcı İçin:
350 Gr Kuzu Eti
1 Kase Mantar
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Çorba K. Domates Salçası
Sıvıyağ
Tuz
Su
Üzeri İçin:
100 Gr Kaşar Peyniri
Hazırlanışı
Soğanı, sarımsağı ve mantarları doğrayın. Tencereye az yağ koyup doğranmış kuzu etini kavurun ardından salçayı da ekleyin. Mantarı ve soğanı da tencereye ekleyin. Karıştırın ve pişmeye bırakın.
Krebi için karıştırma kabına yumurtaları kırın, sütü, sıvıyağı koyun ve çırpın. Unu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Yağlanan krep tavasına kepçeyle krep hamurunu dökün ve pişirin.
Hazırlanan içi kreplerin içine paylaştırın ve katlayarak sarın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Dilerseniz pul biber de serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Alıntıdır.
Etiketler:
APERATİFLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder